Slow living på ön Mallorca.

Nuria bor med sin lilla familj på Mallorca där de lever ett idylliskt lugnt liv i ett medelhavsparadis. Hon inspirarar på instagram med sina vackra bilder som sprider värme, harmoni och lugn. Nu när sommaren är över och hösten står för dörren kan det vara fint att stanna upp och försöka hålla kvar sommarens lite lugnare tempo. Vi har ställt några frågor till Nuria och hennes svar, livssyn och tankar inspirerar oss. Förhoppningsvis även dig.

Fakta:
Namn Nuria
Bor: Mallorca ( Islas Baleares)
Ålder: 32
Familj: med sin man Miguel, sonen Tristán och lilla hunden Lilo
Instagram @isla_et_nomade

1, Vem är du, personen bakom @isla_et_nomade?
-Jag heter Nuria och @isla_et_nomade är mitt personliga utrymme där jag delar med mig av min vardag, min omgivning, min familj och sådant som inspirerar mig. Det är mitt fönster mot världen där jag delar med mig av min slow living filosofi utan pekpinnar. En filosofi som jag älskar och njuter av till fullo med min lilla familj.


2, Du är en stor inspiration för många, men vi är nyfikna på vad som inspirerar dig?
-Jag förklarar ofta att jag är en väldigt kreativ person och att mitt instagram konto hjälper mig att få utlopp för min kreativitet. Det hjälper mig även att utvecklas som person och ur andra aspekter i mitt liv.
Att resa, oavsett destination är min största källa till inspiration. Jag försöker lära mig av de små vardagliga sederna dit jag kommer, lokala vanor som gör platsen unik och speciell.
Givetvis är jag även otroligt inspirerad av platsen där jag bor sedan fem år tillbaka.Jag inspireras av Balearerna, av havet, hantverket och alla underbara och kreativa personer jag mött genom åren.


3, Har du alltid levt ett “slow living” liv eller fanns det något som fick dig att ändra livsstil?
-Jag kommer ursprungligen från Galicia, ett lantligt kustområde, mitt liv har nog alltid varit “slow” även om vi inte var bekanta just med den termen.
I mitt barndomshem prioriterade vi alltid kontakten med naturen, att odla egna grönsaker, att handla lokalt. Småstadsliv så som det alltid har varit. När jag växte upp och flyttade hemifrån så tappade jag lite kontakten med denna livsstil men de värderingar jag fick med mig hemifrån har alltid följt mig genom livet.
För fem år sedan flyttade jag till Menorca och det var som att komma tillbaka hem till allt som var familjärt. Efter det har det bara flytit på i samma anda. Enkelt och förutsättningslöst. Jag bor i en otroligt vacker omgivning och jag ser det som en gåva. -Vad kan jag som person göra för att bevara och skydda allt detta vackra runt omkring mig?4, Är det något som du tycker är mer utmanande eler svårt när det kommer till att leva mer “slow” så som du gör?
-När det kommer till min livsstil så är det denna som faller sig naturligt vilket gör attdet inte egentligen innebär någon utmaning i sig. Att njuta av naturen och att känna den där samhörigheten behöver inte betyda att jag måste ge avkall på mer urbana city aktiviteter. Just nu bor vi ju i Palma de Mallorca vilket är ett ganska bra exempel på det.
Utmaningen för mig, ligger i att fundera ut hur jag som person kan ge tillbaka till min omgivning allt det som den ger mig. Hur kan jag skapa ett mer hållbart liv, vilka dagliga rutiner kan jag förbättra? Allt från sopsortering till att minska plast och masskonsumtion. Alla dessa vanor som blivit en del av samhället och som det är svårt att gå mot strömmen med.
Som tur är så finns det mer och mer valmöjligheter som gör det enklare att göra bra val. Jag tycker det är viktigt att stödja lokalt producerade produkter och små varumärken som verkligen anstränger sig för att skapa en förändring kring hur vi konsumerar och producerar.
Jag försöker även överföra detta till min son och förstärka hans band till naturen. Det är en stor drivkraft till att vilja förbättra mig själv varje dag.


5, Kan du ge oss tre råd till alla de personer som skulle vilja förändra sin livsstil och rytm till att bli mer hållbar och långsam?
-Jag tror att det är som med det mesta i livet, att det enklaste sättet för att göra en förändting är att behandla det som vilken relation som helst.. Man behöver jobba med den, ta hand om den. Det borde vara prio nr ett, vårt förhållande med vår omgivning. -Om jag njuter av att bada i kristalklart vatten, sola på en ren strand eller köra längs en idyllisk landsväg upp i bergen.. vad kan jag då göra i min tur för att bevara detta?
Jag tror att de tre nyckelorden är; tacksamhet, respekt och medvetennhet.
Försöka värdesätta att vi alla är del av något större och att alla små gester är viktiga.
Att öppet och ärligt försöka lära och förbättra oss varje dag.

(Texten är översatt från spanska av Lina Paciello)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience