En eloge till det långsamma,

Där det förflutnas hantverk möter nutidens behov, föds en berättelse om tidlösa ting och hållbara val.

Gröna Gredelina hämtar inspiration i ett förlutet hantverk som möter nutidens behov. Våra kollektioner av gedigna borstar, rengöringsmedel och naturliga hygienprodukter vars växtbaserade ingredienser har hämtats från historien är skapade med omsorg för både hemmet och naturen.
Vi har blickat tillbaka i och gör växtbaserade och ekologiska produkter för både hem och kropp baserade på vårt botaniska kulturarv. 

Vi låter det enkla och historien få leva i symbios med moderna behov och hållbara val. Produkter som kännetecknas av vackert hantverk, naturmaterial och tidlös design.
Många av våra produkter tillverkas  ‘on demand’ vilket resulterar i färska varor utan överskott.
Vår strävan är att göra mer med mindre; mindre klimatpåverkan och mer hållbart.
Vi arbetar lokalt och många av våra produkter görs för hand av oss i vår egna anläggning i Stockholm. Ett genuint hantverk med gamla anor och med stor respekt för vår jord. I varje liten detalj kan du hitta påminnelser om att vår planet är värd att vårda och skydda, och att varje handling vi gör kan vara en del av en större berättelse om respekt och bevarande av vårt kuturarv.

Då vi tillverkar de flesta av våra produkter själva så har vi kontroll över innehåll, kvalitet, arbetsmiljö, säkerhet, mångfald och jämställdhet. Gröna Gredelina har sedan starten jobbat för att driva den hållbara konsumtionen framåt. Vi var bland annat först med att erbjuda ättika och bikarbonat som renodlade hushållsprodukter i handeln 2014. Något som idag är standard.

 

Där det förflutnas hantverk möter nutidens behov,
föds en berättelse om tidlösa ting och hållbara val.