SÅ STÄDAR DU IN DET NYA ÅRET

Ett nytt år och kanske nya mer hållbara rutiner? Oavsett vad så är det endå god tid att städa ut julen och välkomna det nya året med ett rent och nystädat hem. Det finns en tradition i många länder runt om i världen att man välkomnar det nya året med ett rent hem. Lite som ett nyårslöfte, om det är rent på nyår så är det större chans att det är rent resten av året. Skrock eller ej, vi gillar tanken med att visualisera det hem man önskar sig. Att vårda sitt hem på bästa sätt är ett en gest som visar på omtanke och hållbarhet. tar man hand om något så håller det längre och man behöver inte byta ut det.

När vi städar ut julen så börjar vi givetvis med eventuell gran eller grankvistar, packar ner julgranspynt på ett sätt att det blir roligt att ta fram dem nästa jul igen.

Dammsuger upp barr och förra årets damm och våttorkar med en mild såpa som golv och bara fötter mår bra av. Tex koncentrerad såpa.

Ställ fönster på glänt och vädra lite, kanske tända lite renande rökelse som vit salvia, torkad lavendel eller bara ett doftljus som doftar ren tvätt som Cottone pulito.

Dammsug och skaka kuddar i soffan som säkert använts en hel del under julledigheten. Spraya med linnevatten av valfri doft efteråt så känns den genast mycket fräschare.

Det kan även vara en bra ide att se över kylskåpet som kanske behöver rensas ut och möjligen fyllas med säsongens grönsaker. Aldrig är man väl så sugen på frukt och grönt som efter julen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience