10 TIPS FÖR ÄTTIKA

En multifunktionell produkt som du kan använda till allt från fläckborttagning, rengöring, neutralisera dofter samt få det skinande rent utan bakterier. Dessutom är den miljövänlig. Det är vår doftsatta ätttika. Idag bjuder vi på 10 tips på hur du kan använda ättika i ditt hem istället för en mängd andra produkter.

  • Rengör diskmaskin & tvättmaskin. Häll ättika i sköljmedelsfacket eller spolglans och kör ett snabbprogram om maskinen luktar illa eller om du behöver avkalka den. Det är även bra om du vill få bort gamla rester av syntetiska tvättmedel och sköljmedel från tvättmaskinen.
  • Rengör köksbänken. Bänkskivan i köket vill man gärna hålla ren och utan bakterier. Fukta ner en trasa och torka av så blir den desinfekterad. (obs ej marmor och natursten)
  • Ett blankt badkar. På badkar skapas det lätt en matt hinna av tvål och schamporester. Rengör och avsluta med en fuktig trasa med ättika så får du bort alla rester och ett blankt och rent badkar utan kemikalier.
  • Desinfektera skärbrädan. Torka av skärbrädan med ättika efter du använt den. Skölj EJ av.
  • Doftneutralisera tygklädda möbler. Klädda och stoppade möbler kan du lätt doftneutralisera och desinfektera om de tex stått i en källare och luktar instängt. Spraya möbeln och låt ättikan göra sitt.
  • Anti löss. Använd ättika i förebyggande syfte för att hålla löss borta. Skölj håret med ättika efter shamponering samt häll i tvättmaskinen istället för sköljmedel för sängkläderna.
  • Fräscha gymkläder. Gymkläder som stinker slipper du om du lägger dem i blöt tillsammans med lite ättika. En liten stund räcker. skölj och häng på tork. Gymkläderna håller längre om du inte tvättar dem i maskin varje gång samtidigt som du blir av med svettlukten.
  • Desinfektera wc & skötbord. Torka av ytan med ättika för desinfektering. För wc; häll en skvätt i wc stolen och låt det ligga kvar över natten innan du spolar.
  • Ej rumsrena husdjur. Husdjur som markerar revir inomhus. Har olyckan vari framme så torka upp och rengör så gott du kan och spraya sedan ättika på för att neutralisera hundkisset så att de inte återkommer till samma punkt.
  • Illaluktande kyl & micro. För kylen; ställ in ett glas med ättika eller en skål och låt det stå i minst 2 dagar. Micro; Blanda 0,5 dl ättika med 0,5 dl vatten och sätt på micro tills det börjar koka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience