BLI AV MED GULA FLÄCKAR

Idag går vi igenom hur man får bort gula fläckar på kläder och lakan. Att förlänga livslängden på dina kläder är ett enkelt och framförallt väldigt effektivt sätt att minska sitt ekologiska avtryck. Så idag har vi fläckborttagning på schemat, ni vet när kragen blir lite sunkig och ärmhålorna har fått missfärgningar.

Missfärgningar på framförallt vita kläder kommer från allt möjligt, huden i sig själv men även från vad du haft på din hud. Solskydd tex kan ge väldigt tråkiga fläckar på kläder som är riktigt svåra att få bort. Men med några enkla knep så går det att få bort det mesta. Här kommer vårt tips på hur du får bort dem.

Du behöver följande:

Blanda vatten och bikarbonat till en pasta, ca 4 delar bikarbonat och 1 del vatten. Lägg plagget i blöt och gnugga in pastan på fläcken. Häll sedan på lite ättika försiktigt så du inte sköljer bort all bikarbonat. Se hur det börjar bubbla och fräsa. Låt det gärna ligga över natten.

Om fläcken fortfarande skulle synas på morgonen så gnugga lite med aleppotvål (16% räcker). Tvätta sedan plagget som vanligt i tvättmaskin och häll i eventuella rester av pastan med bikarbonat och lite ättika i tvättmaskinen. Det verkar avkalkande och rengörande på tvättmaskinen samtidigt som du tvättar rent.

Häng sedan på tork, gärna i soljus då även solen hjälper till att bleka ev fläckar.

Lycka till med att förlänga livslängden på dina plagg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience