Omfamna Februari, en månad av lugn.

Vi närmar oss sakta våren och ljuset är på väg tillbaka. Att omfamna ett långsamt, säsongsbetonat liv innebär att få ut det mesta av alla månader, även sådana som februari som kan kännas lite “mellan” säsonger. Våren kommer snart med känslor av förnyelse och energi, så omfamna februari som en månad av lugn och vila. Februari är som en kortare, lättare och mer hoppfull januari, men utan den press som ett nytt år kan medföra. Efter att ha spenderat tid med att planera för årets odling och trädgård i helgen kom också insikten om hur mycket arbete det finns att göra under våren, nästan lite överväldigande.
-Så, för alla som behöver en försiktig påminnelse, var uppmärksam på dina ‘To-do’-listor så de inte blir för många. Planera in tid att bara vara för våren är så kort och den vill man njuta av.
Nu väntar en långsam februari – vi är inte riktigt redo att komma ur viloläget ännu även om vi sakta börjar vakna ur dvalan. Som ett passande tema för februari så har vi en nyhet på Gåvoset fronten:
‘Relax Ritual’ Februari är en ganska perfekt månad för att implementera nya rutiner som du kanske redan börjat med. Hur gör man egentligen för att skapa rutiner som sitter? Det tar ju som bekant tid för att skapa nya vanor och att få dem att stanna och bli rutin. I vårt Gåvoset Relax Ritual medföljer tips på hur du kan göra.


Läs vidare för andra saker som inspirerar oss under februari.

 • Relax Ritual Gåvoset
  249,00 kr inkl. moms
 • Eye therapy pillow, vetekudde
  149,00 kr inkl. moms
 • Ekologiskt Linnevatten Lavendel
  149,00 kr inkl. moms

Så här års brukar behovet av klorofyll och grönt vara större än någonsinn. Köp hem de första Narcisserna, tulpaner eller påskliljor (gärna lokalt odlade och Fairtrade) en bunt dill i en vas doftar ljuvligt och hintar om både påsk och Midsommar. Det finns många brutna grenar och kvistar i naturen efter vinterns stormar och snöfall. Ta in några och sätt i vatten och se hur de spirar. Sätt frön i jorden och se hur det växer. Ärtskott går både snabbt och enkelt att odla samtidigt som det är nyttigt och gott. Ett paket torkade ärtor från livsmedelshyllan fungerar utmärkt.

Mat i säsong. Passa på att njuta av mat som är i säsong under februari. Några exempel på gönsaker som är i säsong under februari är kål i alla dess former: brysselkål, grönkål, rödkål, vitkål, olika typer av rotfrukter så som jordärtskocka, kålrot lök, morötter, palsternacka, potatis, rotselleri, rödbetor och morötter samt olika sorters lök. Det finns också ett fåtal växter som odlas året om i växthus i Sverige, som exempelvis kryddväxter eller kruksallat.

 • Aleppotvål 16%
  79,00 kr inkl. moms
 • Ättika Lavendel Refill
  99,00 kr inkl. moms
 • Ekologisk Ättika Lavendel
  129,00 kr inkl. moms
 • Rotfruktsborste
  79,00 kr inkl. moms
 • Stråväska klassisk
  599,00 kr inkl. moms
 • Tvålfat bambu
  99,00 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience