Roshydrolat vs Rosenvatten, lär dig skillnaden

Toners och ansiktsvatten med ros är en väldigt omtyckt ingrediens grund av rosens fantastiska fördelar för huden och dess underbara doft. De är vanligtvis gjorda med antingen rosenvatten eller roshydrolat. Även om bägge dessa termer används så finns det en mycket stor skillnad mellan de två.

En rosenhydrolat kan vara en typ av rosenvatten, men inte alla rosenvatten är rosenhydrolater. Den största skillnaden mellan rosen vatten och roshydrolat kommer från kvaliteten och typen av rosvatten som används. Så låt oss gräva i skillnaden mellan rosenvatten och rosenhydrolat.

Rosenvatten framställs vanligtvis genom att man tillför eterisk olja eller extrakt av ros i vatten. På grund av sin underbara rosdoft används de i allmänhet mer för aromaterapiändamål, eller för att ge smak och doft till mat. Rosenvatten innehåller ofta tillsatser och är mycket mindre potenta än rosenhydrolater; Men eftersom de är relativt billiga använder vissa tillverkare ett vanligt rosenvatten i sina produkter istället för en rosenhydrolat.

‘roshydrolat innehåller själva essensen av rosen i varje droppe, i den renaste formen’

Rose hydrolat är biprodukten från produktionen av eterisk olja och skapas av vattnet som används för att ångdestillera växtmaterial. I denna process används ofta hela växten snarare än bara rosenbladen. När vattenånga rör sig genom rosenblad, stjälkar och löv, plockar den upp en del av oljorna längs vägen. När vattnet väl har svalnat och blivit flytande kallas kondensationen en roshydrolat. Detta destillerade vatten innehåller de nyttiga växtmineralerna som finns kvar, och dessa är de väsentliga föreningarna som ger rosenhydrolat dess rykte när det kommer till dess många välgörande fördelar för huden. Till skillnad från ett vanligt rosenvatten behåller rosenhydrolat essensen av växten i varje droppe, och är den renaste formen av rosenvatten. Det är speciellt producerat för kvalitet och är mycket mer benäget att behålla sina naturliga mineraler än rosenvatten. Utöver detta så erbjuder den även milda aromaterapeutiska fördelar.

Några av många fantastiska hudfördelar med rosenhydrolat är:

  • Behåller fukten i huden och ger en djup återfuktning
  • Lyfter smuts och olja från huden (på grund av deras sammandragande egenskaper)
  • Hjälper till att minska uppkomsten av fina linjer
  • Mjukgör och tonar huden
  • Lugnande irriterad, torr hud

Detta kraftfulla och antioxidantrika botaniska ansiktsvatten använder kraften från rosor för att återfukta, tona och mjuka upp huden.

Som att känna att du precis kommit in i en trädgård fylld med rosor.

  • Roshydrolat Ekologiskt Rosvatten
    149,00 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience