Minimal Skincare

Mininmal hudvård, minimal skincare eller skin minimalism.. Oavsett vad du vill kalla det så handlar det om att använda färre produkter som är noggrant utvalda och som innehåller få ingredienser.
Att använda många med olika produkter kan störa balansen i huden i kombination med varandra.
Alla ingredienser fungerar inte optimalt tillsammans och det kan kännas som en hel vetenskap att försöka förstå innehållet och dess verkan på just din hud. Gröna Gredelinas fokus har alltid varit att ta fram produkter som innehåller så få ingredienser som möjligt. Effektiva, beprövade och hållbara.
Det sägs att “Minimal skincare” är den nya stora skönhetstrenden och det är lätt att förstå varför.
Om du känner som vi och vill minska på antal produkter och ingredienser för att istället fokusera på att förbättra hälsa och välmående innifrån så är skin minimalism något för dig. Ofta ger det positiva effekter på din hy men även din hälsa och vår miljö. Win – Win på alla sätt.

Hur många produkter behöver man i sitt badrumsskåp egentligen?

Vad kan man göra för att minska sin miljöpåverkan med det man väljer?
Kan man kombinera ekologisk hudvård, Minimalism, Zero Waste, plastbantat och klimatsmart på samma gång?

Med en bra olja har du många produkter i en. Du kan använda din olja som ansiktsvätt. Olja löser upp och avlägsnar smuts alldeles utmärkt. Din hud blir mjuk och får en massa härlig näring. Samtidigt behöver du inga fler produkter: du tar både bort smink och återfuktar huden. Massera gärna in efter tvätt och aktivera lymfsystemet samtidigt.

Olivtvål till ansikte och kropp

En riktig olivoljetvål som tex Aleppotvål är helt utan glycerin och SLS. Det är ungefär allt som behövs för att skonsam rengöring av ansikte, händer och kropp för alla i familjen. Tvålarna är ofta stora och det går bra att dela dem i två delar; en till duschen och en till handfatet tex. Dessutom är det väldigt mycket minimalism och zero waste över en aleppotvål eftersom förpackningen är minimal.


Om du letar efter ekologiska hudvårdsprodukter som är växtbaserade, hållbara och som innehåller få ingredienser så hittar du många här hos oss på Gröna Gredelina.

Eftersom vi vill uppmuntrar ett mer hållbart synsätt på hudvård har alltid tagit avstånd från snabba skönhetstrender och aldrig sinande produktlanseringar.

För vi tror att det är bättre för både människor och vår planet att använda färre produkter av hög kvalitet.

 • Acqua Cotta parfum Roll on
  239,00 kr inkl. moms
 • Nigella Sativa Svart kumminolja
  249,00 kr inkl. moms
 • Aleppotvål 40%
  149,00 kr inkl. moms
 • Alunspray Ekologisk saltdeo Naturell
  129,00 kr inkl. moms
 • Coconut Pure Neutral
  249,00 kr inkl. moms
 • Ryggbälte sisal
  99,00 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience