Hitta lugnet hemma: En guide för att omfamna hösten

Vi välkomnar en lite långsammare höst i år. Denna höst har nog många av oss mer tid än andra år för att stanna upp och ta in allt det vackra som hösten innebär. En lite mer närvarande höst. Färre sociala tillställningar frigör mer tid till att vara ute i naturen och nära hemmet. Oktober är en perfekt månad för att börja förbereda för de kalla vintermånaderna. Vi boar in oss, tänder ljus och plockar fram ullfiltarna.

Även om hösten ofta innebär lite vabb och influensa för många så vill vi ändå försöka fokusera och lägga vår energi på att njuta av livet och enkelheten hemma istället för att bara vänta på varmare dagar. Istället tänker vi här och nu och försöker finna sätt att njuta av kyliga kvällar, brädspelskvällar och att finna trivsel med en bra bok medan kylan kryper på.

Därför delar vi idag med oss av våra favoritsysslor för att omfamna hösten;

Vi tänder ljus

En sådan enkel sak som att tända ett ljus hemma ger står mysfaktor och i år har vi ett nytt ljus. Doftljuset Palo Santo, det kommer i ett lite större glas i amber. Större för nu vill man gärna ha ljusen tända lite fler timmar och den vackra amberfärgen har vi plockat in från naturens höstfärger.

Vi rensar och fixar

Att vilja boa in sig under höst och vinter är helt naturligt och viljan att göra det fint och ombonat hemma brukar bli starkare nu. Vi rensar, ordnar och förbereder våra plagg för vintern.

Vi fixar för oss själva, för vårt förnuft och för den enkla känslan av lugn som kommer när allt är på sin plats. Att vika varje filt och stapla varje korg lämnar en känsla av produktivitet som vi människor tycker om och förhoppningsvis distraherar det även eventuell längtan efter vår och ljusare tider.

Te och en bok

Det finns verkligen inget som en bra kopp te inte kan fixa sägs det. Under kallare och mörkare dagar är det det perfekta sättet att varva ner och koppla av. Att sätta på en kanna av ett gott och örtigt te på kvällen, vira in sig i en filt tillsammans med bra bok. Vi kan inte tänka oss en bättre komination för att omfamna hösten i ditt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience