Hemma hos Lisa Larsson.

I en vacker vit villa i Skövde bor Lisa Larsson med sin man och tre små barn. Idag delar hon med sig av sina bästa tips för hur du enkelt kan införa små förändringar som gör stor skillnad för en lite grönare vardag hemma. Med tre små barn måste det vara enkelt och inte vara för tidskrävande. Lisa berättar att för henne skedde en stor förändring i hennes sätt att tänka i samband med att hon fick barn.

Jag har alltid varit intresserad av att hitta grönare val i vardagen. Ännu mer sedan jag fick barn

Fakta:

  • Namn: Lisa Larsson 
  • Ålder: 27
  • Bostadsort: Skövde 
  • Ev familj : Maken Sebastian barnen Espen, Bonnie & Bianca
  • Instagram: thelisalarsson.se

1. Berätta lite om bakgrunden till varför du valt ett grönare tvättalternativ?

-Jag har alltid varit intresserad av att hitta grönare val i vardagen. Ännu mer när jag flyttade hemifrån och ÄNNU mer sedan jag fick barn. Tycker det är viktigt att tänka igenom de avtryck vi gör på vår planet. Oftast går det hand i hand som ämnen vår kropp suger åt sig och skadar, skapar irritation och allergier som även hamnar i tex våra vatten och gör skada. Det är himla enkelt att byta ut våra starka medel mot miljövänliga, grönare sådana. So lets!

2. Fanns det någon utmaning i att byta till andra metoder / medel?

-Nej! Jag tror många är lite lata rent ut sagt haha. Man kör det där sköljmedlet man alltid gjort osv. Kanske för att ens butik inte kan erbjuda ett grönare alternativ eller för att man tror att bara för att det står på hyllan är det okej. Jag tycker hyllorna börjar fyllas mer och mer med grönare alternativ. Man vill ju att det ska vara enkelt. Vi som konsumenter måste vara hårdare, våga be våra lokala butiker köpa hem bättre alternativ. Det handlar om efterfrågan! Finns det i vår vanliga butik är chansen större att vi väljer ett grönare alternativ! Så svaret på frågan NEJ! Man måste bara ta tag i det! 

3. Vilket är ditt bästa tips till andra som önskar gå över till växtbaserade tvättmetoder?

-Våga testa! Det är få gånger vi behöver dem där starka ämnena vi egentligen har på tvätthyllan. På barnmatsfläcksr räcker det oftast med vatten och sedan solen eller kokat vatten på bärfläckarna! Just era tvålflingor är magiska!! 

Tvätten blir så mjuk och ett hederligt sköljmedel med alldeles för mycket dåliga ämnen som även skadar tvätten är ett minne blott. Att krypa ner i en nybäddad säng efter att ha använt tvålflingorna är så skönt!

Jag gillar verkligen doften också! Doftar som olivtvålen jag brukar köpa i Grekland. Vill man ha mer doft rekommenderar jag 1 droppe eterisk olja! Jag gillar lavendel! 

4. Vilken var den största fördelen med dina nya vanor? 

-Dels att jag känner att jag ger mina barns kroppar en chans att inte suga åt sig massa gifter. Vi blir exponerade för tillräckligt med skit i vardagen. Att byta tvättmedel är det en väldigt enkel och okomplicerad lösning! Dessutom bidrar jag till att minska utsläppen i våra vatten där vattenlevande organismer är hårt drabbade idag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience