Olivia berättar och inspirerar,

Vi pratar med Olivia Tanguay som bor i Laholm med sin familj. Vi pratar om varför Oliva valt att ändra sina tvättvanor, om att tvätta lite grönare med tvättnötter. Idag hon delar med sig av sina bästa tips. Olivia driver det inspirerande Instagramkontot @oliviasfinishingtouches med vackra bilder som andas jornära och medvetet.

Att lägga tvättnötter i en påse och slänga in i maskinen är inte jobbigare än att hälla ner en skopa med pulver i facket

Fakta:
Namn: Olivia Tanguay
Ålder: 29
Bostadsort: Laholm
Familj: Man (Tyler) och 2 barn (Max 3 och Kae 1)
Instagram: @oliviasfinishingtouches

1. Berätta lite om bakgrunden till varför du valt ett grönare tvättalternativ
Ett grönare tvättalternativ har alltid lockat mitt intresse men fick inte tummen ur förr än min dotter Kae reagerade med nässelutslag i nacken och hårbotten efter att hon sovit på ett nytvättat örngott. Drog snabbt slutsatsen att hon reagerat på tvätt/sköljmedel i samband med att hon svettats på natten.
(Jag är själv allergisk mot lika födoämnen och pollen och sonen har atopiskt eksem på vinterhalvåret så förhoppningarna är nu stora för att även hans besvär ska lindras under kommande vinterhalvår!)

2. Fanns det någon utmaning i att byta till andra metoder / medel
Helt ärligt var det nog bara att ta steget.
Saknar klart doften av mitt gamla sköljmedel som troget följt mig i många år… det var helt ärligt det jobbigaste. Sköljmedlet har känts lite som min parfym jag haft samma sedan jag var 17/18 hehe. Men lite förändring är ju inget man inte mår bra av!
Nu gör jag eget sköljmedel med doft av Jasmine och tvättar med tvättnötter från Grona Gredelina och är verkligen jätte nöjd med resultatet!
Att lägga tvättnötter i en påse och slänga in i maskinen är inte jobbigare än att hälla ner en skopa med pulver i facket.

3. Vilket är ditt bästa tips till andra som önskar gå över till växtbaserade tvättmetoder.
Bara gör det!
Och tvekar du: läs på kring hur skadligt alla kemikalier är för både dig och miljön. Det finns massor med artiklar online (Allt ifrån hud och andnings besvär till hormonförändringar hos både dig och den marina världen mm)
Och sen när du inser hur lite du vill dränka dina kläder och lakan i alla dessa kemikalier är det bara att ta steget!

4. Vilken var den största fördelen med dina nya vanor?
Först och främst är det väl bara vetskapen av att jag eliminerat så många onödiga kemikalier i vår tvätt. Och dottern har inte fått fler rektioner vilket ju såklart är den allra bästa fördelen för vår familj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience