En nostalgisk jul

Julen är verkligen en av de mest magiska tiderna på året, men det kan också vara en av de mest stressiga. Istället för att fokusera på att få allt klart i tid och spendera en förmögenhet på dekorationer och sista minuten julklappar, varför inte skapa en nostalgisk och stilla jul? Här är några tips för att hjälpa dig att stressa mindre och fira en mer miljövänlig jul med fokus på närhet och gemenskap.

  • Skapa en avslappnad atmosfär

När du planerar din jul, fokusera på att skapa en avslappnad och mysig atmosfär. Tänd ett doftljus, spela lugn musik och dekorera med naturliga element som granris, kottar och vintergröna. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och fridfull under julen. Det kostar inget att dekorera med det som naturen har att ge och det är en mysig stund att gå ut och plocka fallna grenar och kottar. Dofter påverkar oss också väldigt mycket, om du inte hinner julbaka så kan du använda vår allrengöring Spezie di Natale som doftar apelsin, nejlika och kanel för omedelbar julstämning.

  • Prioritera kvalitetstid med nära och kära

Istället för att fokusera på att köpa stora och dyra julklappar, fokusera på att spendera kvalitetstid med nära och kära. Gör julbak tillsammans, spela brädspel och titta på julfilmer. Detta kommer att hjälpa dig att skapa minnen som varar livet ut. Att vara närvarande och sänka kraven är nyckeln till att njuta av denna tid.

  • Gör ditt egna miljövänliga julpynt

Istället för att köpa dyra och kitschiga juldekorationer (som ofta är plastiga och inte hållbara), varför inte göra ditt egna miljövänliga julpynt? Du kan göra egna granrisdekorationer, rosetter av plåt eller säckväv tex eller återanvända gamla julgranskulor genom att måla dem i nya färger. Detta kommer att hjälpa dig att spara pengar och minska din miljöpåverkan samtidigt som det skapar en mysig julstämning.

Att skapa en nostalgisk och stilla jul handlar om att fokusera på det som verkligen betyder något – tid med nära och kära och att uppskatta de små sakerna. Genom att följa dessa enkla tips hoppas vi att du kan fira en mer avslappnad och miljövänlig jul.

Till julbutiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience