TVÄTTA SNEAKERS, EN QUICKFIX

Våren står för dörren och vi står redo med nytvättade vita sneakers. Idag bjuder vi på ett quickfix, få dina sneakers vita igen. Fungerar för både skinn och tyg och givetvis för sneakers som inte är vita med.. Vi vill slå ett litet slag för att förlänga livslängden på dina skor genom att tvätta dem på rätt sätt.

För att göra det riktigt enkelt och snabbt så låt snörerna sitta kvar, vill du så kan du ta bort dem och tvätta separat. Men för en quickfix, så låt skosnörerna sitta kvar. Börja med att strö lite bikarbonat i handfatet och häll på lite vatten så det blir lite vatten upp till sulkanten ungefär. Använd sedan en borste, diskborste eller svamp som du håller separat från disken. Tex en tandborste som du inte använder längre.

Använd sedan koncentrerad såpa och skrubba rent över hela skon, sula, band, innersula samt själva skon. Skölj sedan med vatten och låt dem torka. Är skorna i skinn kan det vara bra att smörja in dem med lite läderbalsam eller liknande.

Att tvätta sneakers är egentligen inte svårt alls men det gör så stor skillnad. När våren kommer så är det alltid lite roligare att sätta på sig ett par vita och rena sneakers. Men vita behöver inte nödvändigtsvis innebära nya. Det gör stor skillnad på klimatet om vi bara använder våra kläder och skor under längre perioder istället för att kasta och köpa nytt. Bästa sättet att förlänga livslängden är att ta hand om dem på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience