Stolt stödföretag till Hand in Hand

Gröna Gredelina är stolt sponsor och stödföretag till välgörenhetsorganisationen Hand in Hand som bekämpar fattigdom genom hållbart entreprenörskap.

Vi på Gröna Gredelina och Hand in Hand är övertygade om att entreprenörskap är vägen ut ur fattigdom. Att ge människor de rätta verktygen för att av egen kraft förbättra sina levnadsvillkor.

Hand in Hand har en unik modell för hjälp till självhjälp, där de organiserar fattiga i självhjälpsgrupper och tränar dem i entreprenörskap och tillgång till mikrolån, en hållbar metod.

Vi fokuserar på kvinnor och hjälper dem starta egna affärsverksamheter för att de av egen kraft kan ta sig själva och sina familjer ur fattigdom.

Hand in Hand har verksamhet i Afghanistan, Indien, Kenya och Zimbabwe. Alla personal i våra verksamhetsländer rekryteras lokalt och det är dessa som sköter all fältverksamhet. Insamlingsverksamhet, programstöd, kommunikation och påverkansarbete bedrivs från Stockholm och London.

På initiativ av Lina Paciello drog vi igång ett projekt tillsammans med andra entreprenörer och skapade doftkuddar som vi sedan sålde enbart till förmån för Hand in Hand. Med vackert tyg från Elceliving fyllde vi de fint sydda kuddarna av Mitt Syrum med väldoftande hyvlat trä från Lindborgs Snickeri.

Ett stort tack till alla er som köpt våra kuddar och till:

Tillsammans har vi hjälpt många kvinnor och familjer att starta nya företag och till en nystart i livet.

Hand in Hand i siffror[1]

Antal skapade jobb: 2,8 miljoner

Antal startade affärsverksamheter: 1,8 miljoner

Antal barn mobiliserade in i skolan: 270 000

För 900 SEK får en kvinna utbildning och möjligheter att starta en affärsverksamhet enligt Hand in Hands modell.

Räknar vi att varje kvinna har en familj på fyra till fem personer, har Hand in Hands verksamhet idag bidragit till att förbättra levnadsvillkoren för över 14 miljoner människor.

[1] Resultat per januari 2017 i avrundade tal. Exakt uppgift som uppdateras löpande finns på handinhand.nu

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience