SÅ RENGÖR DU TVÄTTMASKINEN

..OCH RENSAR DEN PÅ SKÖLJMEDEL OCH TVÄTTMEDELSRESTER.

Många som håller sig hemma just nu och passar på att genomföra alla dessa projekt och saker som gärna hamnar på hög. Idag tipsar vi om hur du kan få bort gamla tvättmedelsrester från tvättmaskinen så den dels blir fräsch igen men även om du kanske likt så många andra inte vill ha dessa syntetiska ämnen i din tvättmaskin och därmed på dina kläder. Lite som en tvättmaskinsdetox kan vi säga.

Börja med att ta loss lådan för tvättmedel, ibland får man trixa lite men de ska gå att få loss. Skölj den och låt den gärna ligga i diskhon med lite bikarbonat. Tycker du att den fortfarande luktar av parfym från sköljmedel och tvättmedel så kan du även göra ett litet vatten bad med ättika. Både ättika och bikarbonat är bakteriedödande samt bra på att neutralisera dofter.

Medan lådan ligger i blöt så kan du passa på att rengöra filter samt gummilisten kring öppningen med lite neutralt diskmedel eller såpa. (finns i shopen om du önskar). Sätt tillbaka lådan och häll ättika i sköljmedelsfacket och bikarbonat i tvättmedelsfacket. Kör igång maskinen på hög värme. Tvättmaskinen mår bra av att man tvättar någon enstaka gång på hög värme då det blir rent överallt. När man alltid tvättar på låg värme (vilket är bäst för miljön) så kan det ibland börja mögla och lukta illa. Då är det bättre att göra denna rengöring och tvätta varmt (gärna 90grader) än att byta ut maskinen vilket inte alls är miljövänligt givetvis.

Glöm inte att lämna luckan lite på glänt mellan användningarna så det kan torka upp inte blir instängt. Hoppas du gillade dagens tips, tack för att du läste och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience