Bind din egen krans till midsommar


Midsommar – en magisk tid med värme, sommar, ljusa nätter, ledighet. Och firande! Idag visar vi hur du binder din egna midsommarkrans.

Midsommar är en härlig tid. En tradition som sträcker sig långt bak där vi firar och umgås tillsammans. Naturen är full av prunkande blommor. Dagen till ära bär vi såklart en blomsterkrans. Idag går vi igenom steg för steg hur du binder din egen midsommarkrans, enkelt och lätt.

Steg ett: välj rätt blommor. Mindre blommor med små blommor och tåligare stjälk är fint, och praktiskt, som bas. Du kan sedan addera större blommor allt efter tycke och smak i en färgskala du tycker om. Vi väljer gärna blommor vi odlat själva, men snittblommor fungerar lika bra. 

Steg två: gör en stomme till din krans. Mät upp ståltråd som räcker runt ditt huvud. Lägg gärna tråd i flera lager för en säkrare krans. Skapa två öglor i varje ände som du sedan kan dra ett band igenom – detta gör det enklare att knyta kransen utan att förstöra frisyren! Om du inte vill att ståltråden ska synas kan du vira floratejp eller ett band runt tråden.

Steg tre: skapa knyppen. Skapa små blomsterknyppen med tre-fyra blommor och fäst dem längs med ståltrådsbasen, en i taget. Lägg knyppena tätt och omlott för att det inte ska bli glapp längs med basen. Fortsätt längs med hela kransen.

Steg fyra: addera de sista blommorna. Här kan du använda all kreativitet: lek med färg, olika former och storlekar på blommorna för en krans precis i din smak!

Fäst din krans. Nu är den klar! 

Tänk på: för att hålla din krans fin länge kan du spraya blommorna regelbundet med vatten. Tänk också på att förvara den svalt och mörkt om det går några timmar mellan att du gjort din krans och när du ska ta på dig den. 

Trevlig midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience