BIKARBONAT I TRÄDGÅRDEN

BIKARBONAT I TRÄDGÅRDEN – EFFEKTIVT TILL ALLT FRÅN UTEMÖBLER TILL SNIGLAR

Sköna Hem  tipsade nyligen om hur användarvänligt bikarbonat är i trädgården, tipsen är jättebra och vi kan inte låta bli att dela med oss utav dessa tips även på vår sida.

Här kommer deras tips;

Bikarbonat i trädgården funkar utmärkt till både det ena och det andra. Som rengöring till trädgårdsmöbler och grill. Extra plus att mördarsniglar hatar bikarbonat!

Att bikarbonat är extremt effektivt när det kommer till rengöring är ett välkänt faktum vid det här laget. Bikarbonat är även extremt effektivt i trädgården som rengöring såklart, men även som bekämpningsmedel. Tvärt emot vad man kanske kan tro så är bikarbonat billigt om du köper storpack. Är du en frälst användare av bikarbonat både inom- och utomhus ska du definitivt införskaffa ett storpack bikarbonat. Sedan är det bara att gå loss, helt miljövänligt men inte desto mindre effektivt!

Så kan du använda bikarbonat i trädgården

Bikarbonat i trädgården– rengöring av grill

1. Bikarbonat rengör effektivt fett och ingrodda matrester på grillgallret. Gnugga grillgallret med en fast smet på bikarbonat och vatten. Låt torka och skrapa bort resterna. Vid djuprengöring sänker du ner gallret i en stark blandning av bikarbonat och vatten. Låt stå, skölj och torka av gallret.

2. Bikarbonat rengör även hela grillen effektivt. Häll en blanding med vatten och bikarbonat i grillen och låt verka över natten. Skölj sedan noga och torka av. Avsluta med att strö ett tunt lager bikarbonat i botten på grillen, motverkar lukt samt förhindrar stekflottet att ta eld.

Bikarbonat i trädgården – rengöring av utemöbler

3. Blanda 1/4 kopp bikarbonat i 1 liter varmt vatten och torka av möblerna med tvättsvamp. Torka av med vatten. Korg- och rottingmöbler räcker det med att strö bikarbonat över och sedan borsta bort överflödet.

Bikarbonat i trädgården– rengöring av soptunna

4. Rengör din soptunna med vatten och bikarbonat så ofta det behövs. Låt torka ordentligt och strö sedan rikligt med bikarbonat i botten. Garanterar en luktfri soptunna.

Bikarbonat i trädgården – bekämpningsmedel

5. Har du problem med mögelsvamp i trädgården? Blanda 1 tesked bikarbonat per fyra liter vatten. Spreja på utsatta ställen.

6. En svag blandning av bikarbonat och vatten sägs hålla parasiterna borta från tomatplantor. Dessutom sänker bikarbonat syrahalten i skörden, vilket ger sötare och mer smakrika tomater.

7. Oönskad mossa och gräs kan finnas mellan terrassplattor till exempel. Strö bikarbonat direkt på stället du vill hålla fritt. Borsta sedan ner pulvret i skårorna mellan plattorna med en kvast. Saltet motverkar moss- och gräsväxten.

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat är billigt och effektivt – 13 sätt att använda bikarbonat i hemmet

Bikarbonat – mot sniglar
8. Sniglar avskyr basiska ämnen som bikarbonat. Ett effektivt sätt att hålla trädgården fri från mördarsniglar är att hälla ut en jämn linje bikarbonat runt de växter som sniglarna favoriserar.

Bikarbonat i storpack hittar du här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience