Tvättskolan del 2 Typiska barnfläckar

Tvättskolan del 2 Typiska barnfläckar

Det sägs att sunda barn märks, hörs men framförallt så syns det på kläderna. Nedan nämner vi några typiskt vanliga “BARNFLÄCKAR” som fungerar lika bra för en och annan vuxen med.

 

Tomat, morot samt fläckar från ketchup, köttfärssås, tomatsoppa och liknande:

Om fläcken är färsk, testa först med t.ex pressad citron eller ättika. Droppa på och låt verka några minuter, tvätta sen med kallt vatten och diskmedel. Intorkade tomatfläckar (eller om ovanstående inte fungerade): Blötlägg i ca sex timmar i vatten med bikarbonat och tvätta sedan som vanligt.

 

Målarfärg

Titta mamma & pappa vad fiiiiint jag målat…….MEN hur får vi bort fläckarna på kläderna? Gnid med handsprit, eller någon annan sorts sprit/alkohol. Man kan också spraya på lite parfym! På kläder kan man även prova att förbehandla med outspädd såpa och tvätta i maskin.

 

Klister

Skrapa bort så mycket av limmet som möjligt med en bordskniv när det är färskt, ibland kan det hjälpa att kyla ner det först t.ex genom att spola med kallt vatten, kyla med iskuber i en påse eller lägga plagget i frysen några timmar. Finns det rester kvar kan man gnugga med en aleppotvål.Tvätta sen i maskin, gärna 60 grader. Det sista som inte gått att skrapa bort kan ändå försvinna i maskinen. Man kan också testa att gnida med lite alkohol.

Gräs och jord

Barfota utan strumpor och skor…. Men om jag får jord på vad göro vi då?. Fast tvål så som galltvål och aleppo fungerar utmärkt. Blöt ner plagget i kallt vatten och gnugga, gnugga. Tvätta sedan som vanligt i maskin. Du kan även prova att dränka fläcken i filmjölk över natten. Tvätta som vanligt efteråt.

 

Det var några utav de vanligaste barnfläckarna och som ni hade önskemål om. Nedan kommer tvättskolan i utskriftvänligt format med.

 

 

gröna Gredelina Tvättskola del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience