Så din egna sommaräng

Vad är somrigare än att stå i en blomstrande sommaräng? Alla dofter och färger. Blomsterängar är tyvärr inte lika vanliga idag som förr, vilket vi gärna vill ändra på. 

Den blomstertid nu kommer.. Genom att så din egen äng från frö får du inte bara en vacker, blomstrande trädgård och ändlös tillgång till vackra snittblommor att pryda hemmet med – du gör samtidigt naturen en stor tjänst. Inte minst för alla våra bin, humlor och fjärilar som älskar blommor rika på nektar och pollen. Ge tillbaka till naturen så att vi kan bevara allt det vackra och viktiga!

Att anlägga en sommaräng är lika mycket trädgårdsarbete som konst.

Du behöver först ta reda på läge och ljus för att hitta rätt blommor som passar just din trädgård. Enklast är att odla en blandning av ettåriga och fleråriga självsående växter som blommar år efter år, som backnejlika, gråfibbla, rödklint och gulmåra. Det bästa är att börja nu i maj. Lägg först ett skikt med såjord, vattna ordentligt och lägg ut fröna. Tryck till med handen så att fröna är en bit ned i jorden. Att anlägga en äng är både trädgårdarbete och konst: blanda färger och former efter tycke. Lek med olika höjder och njut av en trädgård prunkande av liv och doft. Romantiskt, ljuvt eller fullt av färger – bara fantasin sätter gränser!

Det bästa är att när din äng börjat blomma kräver den inte alls lika mycket omvårdnad som en traditionell trädgård. Den är fri och vacker i sin vilda enkelhet. Dessutom behöver du aldrig oroa dig för att klippa gräset! 

Varför inte ge bort en blivande sommaräng istället för en bukett nästa gång du ska iväg till gäster? Plocka en bukett av det du sått i trädgården, eller ge bort en färdig frögåva. Vår ”lilla frögåva” består av vilda sommarblommande ängsfrön och kokosbriketter som snart kommer skapa en prunkande äng. En vacker gest som både är meningsfull, vacker och medveten!

  • Lilla Frögåvan
    149,00 kr inkl. moms
  • Trädgårdsredskap
    299,00 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience