Miljövänliga ljus för en mysig höst

Hösten är här på riktigt nu och att tända ljus höjer garanterat mysfaktorn. Miljövänliga ljus som brinner vackert och länge. Varför inte tända ett doftljus som sprider mild väldoft och värme. Höstmörkret får oss att vilja tända massor med ljus, och varför inte starta dagen på kontoret med en doft du tycker om? Hösten är en fantastisk tid av krispig hög luft, fruktträd som dignar grönsaker, svamp och mycket mer. Men framförallt är det kanske bästa tiden med många härliga och vackra färger. Samtidigt är det även en tid då mörkret och kylan kryper allt närmare in på kroppen och för en del kan det kännas lite betungande. Kanske är det just denna tid som våra miljövänliga ljus och handgjorda doftljus behövs som allra mest. Här hittar du alltid ett passande ljus i mörkret. Med eller utan doft.

Gröna Gredelinas stearinljus är tillverkade av naturliga råvaror, vilket betyder att de inte sotar ner inomhusmiljö. De utsöndrar inte heller gifter, såsom kolväten. Palmoljan som används är certifierad enligt RSPO vilket betyder att den är ansvarsfullt producerad. Bakom certifieringen står bland andra WWF, läs mer under flik FAQ för att läsa om vikten av att stötta miljövänligt framtagen palmvax.
Brinntid: ca 7 timmar
Vax: 100 % stearin av RSPO-certifierad palmolja

Tips! Vegetabiliskt vax är ett mjukt vax och ljusets övre del smälter ner till flytande form. Håll ljuset tänt tills vaxet smält ända ut i kanten för att undvika att det bildas ett hål i ljuset. 

Veken ska inte vara mer än 2-3 mm lång när ljuset tänds. Om veken är för lång blir lågan för hög och vaxet smälter onödigt fort. Genom att trimma veken räcker ljuset längre. Om veken börjar brinna för intensivt och det bildas en “svamp” på veken så är veken för lång och ska klippas ned. Om detta händer ska ljuset omedebart släckas och låt ljuset svalna en stund.

Se till att vaxet är helt flytande på toppen av ljuset och att värmen har nått kanterna innan du släcker ljuset. Bränner du för kort stund riskerar du att bränna en tunnel ner i ljuset.

Förvara ditt ljus torrt och i rumstemperatur och låt det aldrig stå i direkt solljus. Sojavaxljus tycker varken om värme över 25 grader eller kyla under 0 grader då det kan påverka vaxet.

Spiller du ut sojavax kan du enkelt ta bort det från ytan med varmt vatten och tvål eller såpa. När du eldat upp ditt ljus kan du enkelt tvätta ur glaset och återanvända det. 

 • Stearinljus i presentask
  149,00 kr inkl. moms
 • Doftljus Cashmere Legnoso
  149,00 kr inkl. moms
 • Doftljus Spezie Natale
  149,00 kr inkl. moms
 • Doftljus Lavande Viridis
  149,00 kr inkl. moms
 • Doftljus Citrus Bergamia
  149,00 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience