Grasse

Visste du att de dofter vi använder i våra produkter kommer ifrån Grasse?, parfymens mecka.

Nyligen var vi och besökte vår samarbetspartner i Frankrike, Grasse för att se hur det går till när växterna destilleras för att bli eterisk olja och dyra parfymdroppar.

Vi tog lilla bilen och körde in mot landet och besökte fabrikens gamla anläggning som är 160 år gammal och fortfarande används än idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbäddad mellan slott och lummiga dalar utanför Cannes ligger byn Grasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabriken är första stopp för allt från rosenblad till Frankincens. Här rengörs, sorteras och destilleras de olika råvarorna på olika sätt beroende på produkt och parfym eller eterisk olja som ska framställas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är många steg i processen när olja ska separeras från vatten och allt tas till vara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dyra dropparna kommer sedan in i labbet och det är där stor del av magin händer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade ett jättefint och långt möte där vi även diskuterade och doftade oss genom flera olika nya doftkombinationer som vi hoppas se mer av inom den närmsta framtiden.

Det är så oerhört givande att vara på plats och se hur våra råvaror framställs, vi försöker besöka så många leverantörer som möjligt för att på så vis göra en egen kvalitetskontroll av våra ingredienser och vårt innehåll. Vår samarbetspartner när det kommer till eterisk olja som ni ser på bilderna här arbetar med total transparens, månar om lokala samarbeten samt bevarar gamla traditionella metoder. Allt som vi här på Gröna Gredelina älskar. Sedan är det lite roligt att de bara har två kunder i Sverige varav Gröna Gredelina är en.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ska bli så roligt och spännande att utveckla vårt samarbete och fortsätta ta fram helt egna dofter för Gröna Gredelina och våra ekologiska produkter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience