Om oss

Ett familjeföretag grundat av Lina Paciello

“-Vårt etos är baserat på traditionellt hantverk och en ‘slow living’ filosofi. Vår strävan är att göra mer med mindre; mindre klimatpåverkan och mer hållbart. Vi producerar ekologiska och växtbaserade produkter med få ingredienser som hela familjen kan använda. I en värld då allt tycks snurra allt snabbare har vi i stället valt att se tillbaka och lyfta fram tidlösa och hållbara hushållsprodukter som är lika funktionella idag som förr. Produkter som är gjorda för att hålla länge. Samtliga produkter i Gröna Gredelinas sortiment har utvecklats och fötts utifrån ett eget behov. Många av produkterna gick inte att hitta i handeln när jag startade Gröna Gredelina så jag beslutade att göra dem själv”
-Lina Paciello.

Våra produkter

-Vi är stolta över våra produkter. Både vad gäller paketering och innehåll. Gröna Gredelinas produkter innehåller så få ingredienser som möjligt, samtliga naturliga och klimatvänliga. Du ska lätt kunna förstå vad de innehåller och vad de är bra för. Många av våra produkter är helt utan tillsatt doft så att även allergiker och doftkänsliga personer kan hitta sina favoriter. När det kommer till dofter så använder vi ekologiska eteriska oljor från Grasse i Frankrike. Råvarorna i våra produkter är noga utvalda. Givetvis har vi valt bort ingredienser så som parabener, sulfater, mineraloljor och syntetiska tensider.

Hållbarhet

Vår strävan är alltid att jobba med så lokala leverantörer som möjligt. Många av dem är mindre lokala företag. Tex så görs våra doftljus för hand på Värmdö. All tappning och etikettering görs av oss i våra egna lokaler. På så vis minskar vi på många transporter transporter vilket ger avsevärt lägre miljöpåverkan. Eftersom vi tillverkar de flesta av våra produkter själva så har vi även stor kontroll över arbetsmiljö, säkerhet, mångfald och jämställdhet.
Gröna Gredelina har sedan starten jobbat för att driva den hållbara konsumtionen framåt.
Vi var bland annat först med att erbjuda ättika och bikarbonat som renodlade hushållsprodukter, något som idag är allt vanligare.