Gröna Gredelinas Guide

Här kommer vi att fylla på med våra gröna guider för ett mer giftfritt och naturligt hem och liv. Det går bra att ladda ner vår pdf guider så du alltid har tillgång till dem eller vill skriva ut dem.

Rengöringsmedel, tvättmedel och övriga hushållsprodukter som används i störst utsträckning  innehåller mycket vatten, färgämnen, syntetiska parfymer, kemikalier och hormonrubbande  ftlalater med mera.

Mängder med studier visar på hur skadliga de kan vara för vår hälsa och vår miljö, de hormonrubbande ämnena och den kemikaliecocktail som skapas när man använder flera olika produkter som innehåller kemikalier i allt från rengöringsmedel, hygienprodukter, mat, avgaser mm kan framkalla allt från astma, allergier, hudåkommor, reproduktionsproblem, cancer och mycket mer.

Under decennier har vi blivit påverkade utav reklam om att det är så här vi ska städa, tvätta och ta hand om våra hem och kroppar, men det har inte alltid varit så.

Även många så kallade miljövänliga rengörings och hygienprodukter innehåller ofta starka kemikalier och hormonrubbande ftlater. Om du har tur så är de  utan parfym och färgämnen.  Ett exempel är grönsåpa som innehåller både parfym och färgämnen och som är en restprodukt från oljeindustrin. Grön färg och parfym tillsätts för att den ska likna såpan vi använde förr i tiden. 

Gröna Gredelinas ekologiska produkter är  växtbaserade tex som vår alepposåpa och tvål. Den görs på oliv och lagerbärsolja, på samma sätt ända sedan 1400-talet. Vi har även naturlig allrengöring, doftsatt ekologisk ättika, bikarbonat, diskmedel på solrosolja och tvättmedel på Aleppo-tvålflingor för att nämna en del.

Våra ekologisk och naturliga produkter tillverkas i egen produktionsanläggning i Stockholm, de är baserade på gamla genuina recept och är alltid utan syntetiska tillsatser, färgämnen eller skadliga kemikalier eller hormonstörande ämnen.

Samtliga produkter är testade på Lina 😉 och inte på djur. Våra bruna förpackninspåsar är är 100% biodegradabla. Flaskorna är nedbrytbara samt återanvändbara. Det går bra att lämna in gamla flaskor så rengör vi och återanvänder dem.

Vi tycker att det ska dofta gott när man städar, tvättar och sköter hemmet i allmänhet och har därför valt att tillsätta naturliga eteriska oljor i våra produkter. För oss är det självklart att oljorna är ekologiska och organiska. De eteriska oljorna vi valt att använda fyller en funktion utöver att de doftar gott då de är antiseptiska.

Gröna Gredelinas kompletta Bikarbonats guide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladda ner vår Gröna bikarbonats Guide

https://gronagredelina.se/sapskura-golv-med-sapa-sa-gor-du/