Ekologiska doftpinnar

Ekologiska doftpinnar

Vi är så glada och stolta över att äntligen kunna presentera något som vi jobbat med länge och väl, vissa saker måste helt enkelt få ta sin tid.

Det är ingen nyhet att vi här på Gröna Gredelina är förtjusta i dofter och deras inverkan våra sinnen och vårt humör. De eteriska oljorna går igen i de flesta av våra produkter som en grön tråd.

Doftpinnar, diffusers eller rumsdoft som det kan kallas brukar däremot ofta innehålla en hel del ämnen som vi inte är så glada i så som parabener, SLS ( Sodium Lauryl / Laurenth Sulphate ), flalater, konstgjorda färgämnen, kemiska och- eller farliga ämnen,  propylenglygol, Bez. Ovan nämnda ingredienser är vanligt förekommande i de flesta diffusers och rumsdofter. Bevisat allergena och cancerframkallande., och inte precis i linje med vår filosofi.

Därför är vi extra glada över att presentera våra ekologiska doftpinnar eller diffuser, doftpinnar av trä i en glasflaska i snygg design. Flaskan innehåller alkoholfri vegetabilsk doftbärande olja. Träpinnarna drar olja från flaskan och avger en behaglig doft. Doften varar i ca 3 månader beroende på antal pinnar du har i.

Vi har nyligen påbörjat ett samarbete med ett anrikt parfymhus i Grasse, parfym-mecka och grunden till de flesta parfymer vi har idag. Dofterna i våra diffusers är framtagna i samarbete med dem.

Lavande viridis, grön lavendel

Citrus bergamia. fräsch bergamott och citrus

Cashmere legnoso, mjuka träiga toner

Cottone pulito, krispigt nytvättad bomull

För oss på Gröna Gredelina var det viktigt att ta fram en rumsdoft som sprider behaglig väldoft utan att kompromissa med varken  hälsa eller miljö.

Instruktioner: Ta av locket, stick doftpinnar i flaskan och placera utom räckhåll för barn och husdjur. Doftpinnarna tillverkas i Stockholm  i harmoni med naturen.

Du hittar dem i webbshopen under nyheter.

doftpinnar ekologiska lavendel

doftpinnar ekologiska lavendel

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience