Om oss

Ekologiska & hållbara hushållsprodukter handtillverkade i Sverige

Gröna Gredelina tillverkar ekologiska och hållbara hushållsprodukter med dig och vår miljö i åtanke. Produkterna som utvecklas i Stockholm är inspirerade av traditionellt hantverk, något som vi gärna vill bevara och förvalta.

Ett familjeföretag grundat av Lina Paciello

“-Vårt etos är baserat på traditionellt hantverk och en ‘slow living’ filosofi. Vår strävan är att göra mer med mindre; mindre klimatpåverkan och mer hållbart. Vi producerar ekologiska och växtbaserade produkter med få ingredienser som hela familjen kan använda. I en värld då allt tycks snurra allt snabbare har vi i stället valt att se tillbaka och lyfta fram tidlösa hushållsprodukter som är lika funktionella idag som förr.
Produkter som är gjorda för att hålla länge.”
-Lina Paciello.

 

Våra produkter

-Vi är stolta över våra produkter. Både vad gäller paketering och innehåll. Gröna Gredelinas produkter innehåller så få ingredienser som möjligt, samtliga naturliga och klimatvänliga. Du ska lätt kunna förstå vad de innehåller och vad de är bra för. Många av våra produkter är helt utan tillsatt doft så att även allergiker och doftkänsliga personer kan hitta sina favoriter. För de personer som tycker om när det är lite doft så finns det även doftsatta produkter. När det kommer till dofter så använder vi mestadels ekologiska eteriska oljor från Grasse i Frankrike.

Råvarorna i våra produkter är noga utvalda. Vi har b l a valt bort ingredienser så som parabener, sulfater, mineraloljor och syntetiska tensider.

Hållbarhet

Vår strävan är alltid att jobba med så lokala leverantörer som möjligt. Många av dem är mindre lokala företag. Tex så görs våra doftljus för hand på Värmdö. All tappning, etikettering mm görs av oss i våra egna lokaler. På så vis minskar vi på transporter vilket ger lägre miljöpåverkan. Eftersom vi tillverkar de flesta av våra produkter själva så har vi även stor kontroll över arbetsmiljö, säkerhet, mångfald och jämställdhet.
Gröna Gredelina har sedan starten jobbat för att driva den hållbara konsumtionen framåt.
Vi var bland annat först med att erbjuda ättika och bikarbonat som renodlade hushållsprodukter, något som idag är allt vanligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.