Ekologisk hudvård under sommaren

Sommar – en tid som bjuder på salta bad, sol och lugna, sköna dagar. Ingredienser för en skön tillvaro – men också en känsligare hud. Så här tar du hand om huden i sommar.

Precis som att naturen förändras över året, behöver vi uppdatera vår hudvårdsrutin. Kanske bär du mer sällan smink i sommar och låter fräknarna komma fram? Håret släpps ut och vi badar, är ute i solen och spenderar generellt mer tid utomhus än under resten av året. 

Låt huden vila och lägg ifrån dig hudvården med de starka ingredienserna. Peeling, solskydd och fukt klarar du dig lång med – en minimalistisk rutin med bra ingredienser är allt som behövs.

En peeling gör huden sommarfräsch med mer lyster och glow. Många känner att huden blir fetare under sommaren med en ökad talgproduktion, vilket i kombination med sommarens väder kan göra huden känslig. För en enkel peeling kan du efter rengöring varsamt massera huden med en handduk. En gång i veckan räcker. Att peela gör också att du får en jämnare solbränna – var dock försiktig i solen! Att bränna sig gör ingen glad. Inspireras av medelhavskulturen och ta en skön och välbehövlig siesta mitt på dagen när solen är som starkast. 

Sommar

Använd en mild rengöring som tar bort solkräm och svett. Är din hud oljig? Det är fortfarande viktigt att återfukta huden, även om du har en fetare hudtyp. Fukt och fett är nödvändiga ingredienser för en välmående hud. Generellt kan man tänka mer fett om du är torr, och mer fukt om din hud är fet. Glöm inte kroppen – en sval, återfuktande kräm är underbart efter en dag i solen.

  • La Crema Neutral
    149,00 kr inkl. moms
  • Aleppotvål 40%
    149,00 kr inkl. moms
  • Epsombad Ekologiskt Badsalt
    189,00 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience