Så skapar du ett hemmaspa 10 enkla steg

Så skapar du ett hemmaspa 10 enkla steg

Temperaturen sjunker, löven sprakar och kallare vindar kommer, som gjort för mysiga hemmaspa stunder.

Visst kan det vara skönt att gå iväg på spa och bli ompysslad men det är inte alltid det blir av i vardagen, Kanske just då som man behöver det mest, men inte har möjlighet att komma ifrån.

Allt från småbarnsmammor, till studenter med mindre budget eller du som helt enkelt inte hinner komma iväg.

Här kommer en vänlig uppmaning om att ta dig tiden, du är viktig. Din återhämtning är viktig.

Vila är A och O för att motverka förkylningar och allmän ohälsa. Därför har vi skapat en enkel lista, 10 steg för att skapa en  rofylld  hemmaspa stund.

Gröna Gredelina aleppotvål

  1. Första du bör göra är att dämpa belysningen så att eventuella dammråttor inte syns, de är inte viktiga just nu..
  2. Har du turen att ha ett badkar hemma så rekommenderar vi att du fyller badkaret med varmt vatten och tillsätter någon utav våra badsalter eller varför inte vårt kollagenbad som skapar ett lugnande havremjölkbad.
  3. Tänd ett naturligt ljus och skapa en lugn atmosfär
  4. Sätt  gärna på lite avkopplande musik, här kommer en behaglig lista Spotify som vi gärna delar med oss utav: Spa
  5. Gör ett vackert stilleben som du kan vila ögonen på medan tu tar ditt bad, ett fat med fina ljus, oljor som du ska använda efter badet, tvålar, vackra blommor eller vackra stenar. Det som tilltalar dig.
  6. Lägg fram nytvättade och fluffiga handdukar och sköna tofflor, kanske en bok eller tidningen som du inte hunnit läsa ännu.
  7. Ställ ett brickbord eller skapa ett bord av en skiva eller fönsterbräda och häll upp något gott att dricka, bubblor, pressad juice eller örtthé, låt humöret styra,
  8. Lite färsk frukt är gott och trevligt.
  9. Stäng dörren om dig och meddela eventuella andra familjemedlemmar om att “stör ej” råder.
  10. Var gärna lite “andlig” eller spirituell när du tar ditt bad och lägg till lite mantran tex att du upprepar för dig själv att du tvättar bort all stress och oro, upprepa det medan du gnuggar lätt med en tvättlapp, hjärnan är lättlurad och affirmationer brukar fungera bra, byt ut dina mantran under din spa stund, så att när du torkar och smörjer in dig med en olja så säger du till dig själv vilken fantastisk stark, frisk och vacker kropp du har och hur mycket du uppskattar den. De positiva orden i samband med beröring och musiken kan göra mindre underverk för humör och välmående.

Gröna gredelina hemmspa

Hos oss hittar du allt du behöver för en naturlig spa stund; naturliga ljus med aromatiska dofter, ekologiska oljor och badsalt med anpassade örter.

Saknar du badkar så kan man använda vårt badsalt som både fotbad eller varför inte ett ansiktsångbad och en ansiktsmask det är den behagliga stunden vi vill åt och för det behövs inget badkar.

En stund för avkoppling är lika viktigt för för sinnet som för kroppen, om du är uppe i varv kan vi rekommendera vårt Detoxbad, den höga halten epsom brukar sägas* ha en väldigt avslappnanade och lindrande effekt för ömma muskler och tänk då på att även vår hjärna är en muskel som kan behöva lite hjälp att slappna då och då (*Enligt bla  undersökning via Global Healing Center)

Så ta dig tiden, unna dig stunden och eftertanken och låt dig fyllas av tacksamhet för allt du faktiskt har och lyckats med, du är grym.

Stor kram

Lina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience