SIMPLE LIVING – 13 TIPS!

HUR HITTAR DU EN MINIMALISM SOM PASSAR JUST DIG? 13 TIPS SOM VERKLIGEN FUNGERAR.

-Att förenkla sin vardag och anamma ett mer “back to basic” koncept. Skala av i sitt hem och i sin omgivning. Hur gör man egentligen för att hitta en variant av minimalism och förenkla sin livvstil?

Skapa en varm minimalism som passar just en själv? Kan man det? Gröna Gredelinas filosofi är sedan starten att förenkla och skala av allt onödigt men utan att ge avkall på känslor, traditioner och minnen. Snarare tänker vi tvärtom. Våra enkla produkter bygger på dessa tre grundstenar. Samma filosofi kan du aplicera på ditt liv för att förenkla och må bättre.

Minimalism kan och bör vara helt och hållet på dina egna villkor. Att minimera och rensa ut de saker man inte använder eller har hemma kan se helt olika ut från person till person. Däremot så är det ett konstaterat faktum att man mår bättre av att ha mindre saker runt omkring sig. En ren yta ger ett rent sinne kan man säga. Det blir lättare att fokusera på det som verkligen betyder något för en och du får även mer tid över till sådant som du är passionerad över om du har mindre saker, kläder och prylar som ska organiseras, tvättas och tas om hand. Ett enklare liv behöver inte vara samma sak som beröva dig på vardagslyx eller vara något tråkigt. Vi vill kalla det en varm minimalism med utrymme för minnen, konst och vackra ting.

Att känna sig nöjd är nyckelordet.

Att veta när du har tillräckligt, att säga nej och känna sig nöjd med det man har är ofta nyckeln till ett enklare liv. Behöver jag en till kavaj? kanske inte? Vill jag ha den? Vill jag även skapa plats för den hemma, tvätta, vårda och använda den? Vill du det, så köp kavajen, använd den väl och vårda länge. Annars kanske du ska låta bli? Du får istället mer fri yta, mindra saker att vårda och därmed mer tid över till att göra annat.

Så hur gör vi för att förenkla våra liv?

Att börja i hemmet är en bra start. Här kommer våra bästa tips!

 • Rensa och sortera ut sådant som inte används och som du inte älskar.
 • Skapa rutiner, rutiner är stöttepelarna i en enkel livsstil. De ger struktur, minskar stress och frigör tid. Det kan vara tex en kvällsrutin, matlagning eller tvättschema.
 • Automatisera mera, eliminera tråkiga återkommande uppgifter genom automatisera dem är det enklaste steget mot att förenkla din vardag. Tex autogiro, påminnelser i kalendern och auto back up är några exempel som låter dig tänka på annat och få mer tid över.
 • Håll koll på ekonomin, att ha koll på pengarna ger sinnesro och ska inte underskattas. Om du inte vet var dina pengar tar vägen för bok en månad så ser du om du kan förändra något och stressa mindre.
 • 2 min regeln, Om en sak bara tar 2 min att göra, gör det på en gång och lägg inte på hög. En enkel regel som gör underverk!
 • Gjort är bättre än perfekt, Släpp det svåra och nästan ouppnåbara “perfekta” och annama istället “tillräckligt bra”. Perfect is boring.
 • Skapa uniformer, Att veta och känna sin egen stil förenklar oerhört mycket i din vardag. Det gör all ev shopping mycket enklare och snabbare. Skapa uniformer som du kan använda i din vardag och spar tid på morgonen.
 • Sluta multitaska, Forskning visar att multitasking helt enkelt inte fungerar bra. De flesta av oss fungerar bäst om vi får fokusera på en sak i taget. Gör en “singel tasking challenge” för att vänja dig vid det.
 • Kvalitet över kanvitet, Köp mindre men bättre. Fokusera på kvalitet istället för kvantitet så minskar du på prylberget, onödiga inköp och mindre tid på att förvara, laga och sortera.
 • Stäng av push notiser, Att stänga av push notiser på telefonen så man inte blir störd av mejl eller sociala medier. Prova även att ha telefonen på stör ej och bara låta viss samtal komma igenom. Kolla instagram när du vill och inte när du blir pushad av en notis. Det kommer att hjälpa dig fokusera bättre och spar tid.
 • Skapa utrymme, att skapa utrymme är ytterst viktigt när det kommer till ett enklare liv. Utan utrymme, både fysisk och det metaforiska mentala utrymmet så skapas stress. En fri bänkyta eller fria luckor i din kalender. Har du inte detta så betyder det nog att du har för mycket prylar och för mycket inbokat. Skapa utrymme i ditt liv och njut av det.
 • Digital delete, ta en dag och rensa upp i din digitala värld. Avfölj personer som inte tillför något värde, säg upp nyhetsbrev du aldrig läser. Radera onödiga filer och rensa mejlen.
 • Skapa din minimalism, Om inte ovan tips fungerar för dig så ta fram egna steg. Huvudsaken är att det fungerar för dig. Det finns inga regler i en förenklad livsstil utan snarare vad man vill uppnå med den. Frigöra tid och elimiera energitjuvar. Vad skapar stress i din vardag? Börja jobba där och ta det vidare ett steg i taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience