Så tvättar du din bikini

Så tvättar du din bikini.

Förläng livslängden på din bikini, läs våra tips här.

Badplagg så som bikinis och baddräkter är ofta gjorda utav lycra. En riktigt fin bikini kan kosta ganska mycket och ur både hållbarhets samt ekonomiska aspekter så vill vi att de ska hålla så länge som möjligt. Salt, klor, sand och sol sliter enormt på plagget så för att det ska hålla längre kommer här några tips.

Bikini care Gröna gredelina

Varsam hand

Var snäll mot ditt badplagg så håller det längre

Skölj alltid bikinin efter att du badat i pool. Speciellt om du badar utomlands, då det kan vara väldigt mycket klor i vattnet. Kloret äter upp lycran i plagget, vilket är de elastiska trådarna. Då tappar bikinin sin passform. 

I solkräm och sololja finns kemikalier, som kan förstöra elasticiteten i bikinin. Det  ger ett enormt slitage som du kanske inte tänker på, men som du bör undvika. Använd ekologiskt solskydd så skyddar du även bikinin.

Tvätta för hand. Använd inte starka pulver, utan handtvål, såpa eller mjuka tvättmedel. Badkläder är känsliga plagg som kräver lite extra omsorg, precis som en vacker blus eller skjorta.

Tvätta inte bikinin i maskin, det kan skada både plagget och maskinen. Och torktumla absolut inte badkläderna!

Salta bad är oftast inget problem för ett badplagg, även om du inte duschar direkt efteråt. De flesta badmaterial klarar det utmärkt. Felet många gör är att de byter bikini så fort de badat och låter den blöta bikinin ligga och torka i solen. Då förstörs själva materialet, speciellt om det även har klorrester i sig, då färgerna bleks.

Fixera färgen och gör den lite mer hållbar genom att låta bikinin ligga i   lägger bikinin i en blandning av två till fyra liter vatten och en halv kopp vinäger, innan första gången du använder den under ca två timmar och skölj sedan av den noggrant. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience