Naturligt - Ekologiskt - Väldoftande - Hållbart

Ekologiska doftljus från Gröna Gredelina

I Sverige tycker vi om tända ljus och kanske speciellt doftljus. Vår erfarenhet efter mycket resande runt om i världen säger att ljus ofta förknippas med religiösa stunder och framför allt begravning i många andra länder i världen, men här i Sverige är det främst en mysfaktor och kanske lite värmekälla med under årets kalla och mörkare del. Kanske har doftljusen något att göra med detta med, att allt doftar mindre under vinterhalvåret då allt är dvala och att man undermedvetet saknar dofter då..?

Hur som helst så tänds det en hel del ljus i vårt land och äntligen börjar det uppmärksammas att det finns ljus och så finns det naturliga och miljövänliga ljus. Många utav doftljusen på marknaden är rent ut sagt hälsovådliga har det visat sig och Cirka 18 000 ton ljus förbrukas i Sverige varje år och av dem är cirka 15 000 ton gjorda av paraffin. Koldioxidutsläppen från dessa paraffinljus motsvarar utsläppen från 15 000 bensinbilar (med årlig bensinförbrukning på 1500 liter).

Vanligast är att ljusen inte är gjorda av stearin, utan av paraffin. Stearin görs av animaliska och vegetabiliska fetter medan paraffin görs av fossil olja. När du eldar paraffinljus, avges exempelvis ämnena toluen och bensen till omgivningen. Ämnen som kopplas till både cancer och astma. Stearin är ett renare och bättre val. Bäst är det att välja vita stearinljus eftersom färgen skapas med hjälp av metaller och andra kemikalier.

Vad många kanske inte tänker på däremot vad det gäller stearin att de oftast framställs på grisfett och är man vegan eller muslim kanske man inte vill andas in detta oavsett om det är utav religiösa eller etiska själ.

Därför har vi på Gröna valt enbart vegetabiliska vaxer så som advanced ecosojavax, utan färg så att man kan tända våra ljus och njuta utav en mysig stund utan att det ska påverka vår hälsa, miljö eller fyrfotade vänner negativt.

Doften som  tillsätts i många doftljus är även det en viktig aspekt. Det finns många olika typer utav dofter, syntetiska, eteriska oljor, parfym oljor och ftalatfria parfym oljor.

Vi har valt att endast doftsätta våra ljus med eteriska och ftalatfria parfymoljor vilket gör att doften blir mjukare och inte ger allergiska besvär eller huvudvärk vilket kan vara vanligt vid andra typer utav doftsättningar.

Gröna Gredelinas ekologiska  doftljus är även så kallade massageljus, det vill säga det går bra att använda det smälta soyawaxet för massage då det är en naturprodukt med naturliga dofter.

Ekologiska doftpinnar från Gröna Gredelina

Nu har vi även ekologiska doftpinnar med en doftbärande olja som bas, mycket miljö och hälsovänligare.

Du hittar dem i webbshopen.

Läs gärna mer om varför du bör undvika kemikalier i vår blogg

Hör gärna av dig till oss om det är något du undrar över.

Hur kan vi hjälpa dig?

TESTIMONIALS

Krshiaks
Jag köper Allrengöring Lavendel regelbundet och jag tycker väldigt mycket om det. Doften är verkligen behaglig, och man har en tröstande tanke när man städar att hela familjen andas in bara det naturliga.
Krshiaks / Sverige
Marimba Primera
Love the products, the scent, and the way they make my home feel cleaner than with any chemicals out there. They are also multi-purpose which i love, i use the seasalt with lavender and the castile soap as a bodyscrub, and the castile soap as a showergel, i even tried it on my face when I was out of my regular cleanser. Love these products.
Marimba Primera / Sverige
[ninja_forms_display_form id="1"]