Ekologisk hudvård med kokosolja

Ekologisk hudvård med kokosolja

Kokosolja är en fantastisk naturprodukt som är bra till så mycket.

Inom ekologisk hudvård så brukar man ofta säga att om du inte kan äta det så ska du inte ha det på huden vilket verkligen passar in på vår kokosolja.

Sedan tidigare har vi en Whipped coconut med doft av bomullsblomma men vi tyckte att vi borde ha även en doftfri variant till de allra känsligaste eller helt enkelt till dem som inte vill ha någon doft.

Därför har vi nu en vispad kokosolja som blivit varsamt deodoriserad med vattenånga för att få bort kokosdoften, men som fortfarande har kvar alla fantastiska näringsämnen.

Kokosoljan är vispad för extra fluffighet och går på så vis lättare in i huden eller håret, det man väljer att använda den till.

Den kommer i en klassisk brun salvburk i glas och pryder sin plats på badrumsskåpet.

Visst är det praktiskt när alla i familjen kan använda en och samma produkt? på så vis spar man inte bara pengar utan även på plats.

Kokosolja kan med fördel användas av allt från spädbarn och uppåt.

Vi gillar även att när det kommer till kokos så är det aldrig något som går till spillo, allt på palmen tas till vara vilket gör att det blir en väldigt ren produkt om man tänker avfallsmässigt.

Du hittar den här

ekologisk kokosolja Gröna Gredelina

Här kommer några tips till hur du kan använda kokosolja till både hud och hår:

1. Kokosolja till håret

Kokosolja är en superbra naturlig näringskälla för håret.

Fördela i hårtopparna en stund innan du duschar eller gör en välgörande hårinpackning som du låter verka i fuktigt hår. Var noga med att skölja ur oljan från hårbotten.

Kokosoljan reparerar skadat och torrt hår – och gör det glansigt och mjukt igen. Eftersom oljan är fri från silikoner, alkohol och andra kemikalier är den många gånger bättre än särskilda hårprodukter

2. Lindrar vid hudutslag

Många som lider av eksem och andra hudutslag upplever en lindring när de smörjer med oljan.

– Kokosolja är en utmärkt fuktighetskräm och har goda antiinflammatoriska egenskaper, så fler och fler använder den mot eksem, säger hudspecialisten Ted Lain till Harper’s Bazar som dock påpekar att den med känslig hy bör testa den med försiktighet till en början.

Kokosolja är även effektivt på blåmärken, eftersom det påskyndar läkningsprocessen.

3. Gör din hud mjuk med kokosolja

Kokosolja är en effektiv mjukgörare och toppen på vintern när huden behöver lite extra fett. Smörj med oljan som den är, den smälter när den kommer i kontakt med huden..

– På torra fötter, armbågar och knän kan kokosolja vara räddaren i nöden.

4. Sägs dämpar påsar och rynkor under ögonen

Huden under ögonen är den mest känsliga i ditt ansikte. Genom att smörja den med kokosolja kan du undvika mörka ringar och påsar under ögonen, även svullnad och små rynkor kan det hjälpa mot.

Men var försiktig så du inte får olja i ögonen, det kan svida.

5. Effektiv mot mjäll

Många produkter mot mjäll innehåller kemikalier som kan orsaka olika reaktioner på huden. Den naturliga kokosoljan tränger djupt in i ett hårstrå – och är väldigt effektiv.

Massera in lätt uppvärm kokosolja i hårbotten och låt verka en stund innan du schamponerar som vanligt.

Gör detta ungefär en gång i veckan för att behålla håret utan mjäll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience