Eco Now House

Eco Now House

Har ni hört talats om Econow och deras projekt Eco now House?

Eco Now skapar ett av Sveriges mest omfattande och moderna ekohus genom att totalrenovera ett radhus från 1968.
Man kan följa projektet och dess utmaningar i realtid via blogg, webb och facebook, samtidigt som du kan ta del av marknadens hållbara material och energismarta lösningar.
Nyligen blev det klart att jag kommer att sponsra projektet genom två utav mina företag.
Gröna Gredelina ska bistå med klimatneutrala produkter under en period och samtidigt kommer det att göras mätningar för att se skillnaden före, under och efter det har städats med våra produkter.
Hur stor klimatpåverkan har det egentligen att gå över till inte bara “miljövänliga produkter” utan snäppet vassare som mina produkter från Gröna Gredelina som varken innehåller syntetiska tillsatser eller färgämnen som är svåra eller omöjliga för naturen att bryta ner.
Detta ska KTH vara med och mäta och testa.
Det skulle även vara intressant att mäta hälsoeffekten utav att gå över till grön, ekologisk hem och hudvård men det kanske kommer lite längre fram.
Jag gillar hela konceptet och kanske ännu mer att man valt att huset ska vara supermodernt och design ligger högt prioriterat, så här skriver de;
 Följ resan när vi, familj om fem personer, förvandlar ett radhus från 1968 till Sveriges kanske mest moderna och omfattande “ekohus”
Vi jagar marknadens mest klimatsmarta lösningar och material för att skapa ett så sunt och energisnålt boende som möjligt med de förutsättningar som finns för en renovering. Bloggen och projektet har även stort fokus på design och hållbara material.
eco now house gröna Gredelina
Jag tror att nyckeln till en hållbar framtid ligger både i vår historia och i vår framtid, om man lyckas kombinera allt i ett superläckert, funktionellt och vackert paket så har man nått “tipping point” då fler och fler inser att det är bättre, kanske till och med ekonomiskt försvarbart, det är då det börjar hända grejer.
Läs gärna mer om projektet och vilka val de gjort under renoveringens gång här

Hur stort klimatavtryck har en villa familj? 

I oktober börjar de mäta familjens hela klimatavtryck medan dem bor i Eco Now House. Vad innebär det att mäta ett klimatavtryck? Vilka delar påverkar mest och hur avtrycket minskas? Går det att leva ett modernt villa familjeliv med komfortabler som bastu och pool och ändå hålla ett lågt avtryck?

De testar, provar och jämför och framförallt – mäter allt, under ett helt år. Följ med på resan där de delar med sig av tips, råd och inspiration såväl som fakta inom allt från mat, inredning, nöjen och resor.  Projektet lanseras på Hem&villa mässan 6:e oktober och får då en egen webbsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience