DIY STÄDPRODUKTER

En enkel och rolig DYI, göra egna städprodukter. Vi är många som spenderar extra mycket tid hemma nu och rengöring, desinfiering är aktuellare än någonsin. Samtidigt kanske man drar sig för att gå ut och handla eller helt enkelt måste spara pengar när varslerna slår hårt. Därför bjuder vi idag på ett enkelt sätt att göra egna rengöringsmedel som är effektiva mot bakterier men snälla mot miljön. Du kan hitta tomma flaskor, kapsyler och spraytrigger i vår shop om du inte har någon tom flaska att använda hemma.

En burk med bikarbonat är bra att ha framme och fungerar utmärkt att skrubba allt från diskho, badkar till duschväggar. Doppa en blöt borste och skrubba.

Citrus på burk. En klassiker som är så enkel och effektiv att vi inte kan låta bli att tipsa om den är att spara citrusskal och lägga dem i en burk med ättika. Blanda gärna olika sorter då det blir både vackert medan det står till sig och det doftar gott. Det går även bra att tillsätta en kvist med lavendel eller eukalyptus. Växter som är naturliga bakteriedödare är de vi vill ha.. Se till att ättikan täcker citrusskalen och låt den stå till sig minst en vecka, gärna mer. tappa sedan upp på flaska och börja använd på alla ytor (förutom marmor och annan sten som är känslig för syran).

Allrengöring i spray, Blanda ca 2tsk koncentrerad såpa. Blanda med vatten och eventuellt någon eterisk olja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website collects cookies to deliver better user experience